Σκαλτσούνια νηστίσιμα
Σκαλτσούνια νηστίσιμα

Σκαλτσούνια

By Panagiota Filaktaki  , , ,   , ,

March 2, 2017

Ένα παραδοσιακό γλυκάκι που το βρίσκουμε σε πολλές παραλλαγές και πολλές πόλεις της Ελλάδας, σε νηστίσιμη εκδοχή!

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 25 κομμάτια

Ingredients

1 ποτήρι ρετσίνα

2 ποτήρια σπορέλαιο

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν

1 κιλό αλεύρι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Μαρμελάδα

Καρύδια

ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΝΤΙΣΜΑ

Ανθόνερο

Άχνη και κανέλα για πασπάλισμα

Directions

1Χτυπάμε με το μίξερ το σπορέλαιο και τη ρετσίνα μέχρι να ανακατευτούν καλά.

2Προσθέτουμε το αλεύρι και μπέικιν.

3Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί.

4Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.

5Παίρνουμε κομματάκια ζύμης, τα ανοίγουμε στρόγγυλα και κλείνουμε μέσα τη γέμιση.

6Ψήνουμε στους 180C για μισή ώρα.

7Ραντίζουμε τα σκαλτσούνια με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα ή ζάχαρη κρυσταλλική.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαρμελάδα με λουκούμι τριαντάφυλλο!!!! Γίνεται εξίσου ωραίο!!!

00:00

1 Review

Yorgos Arvanitis

March 2, 2017

Η εκδοχή με το λουκούμι είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ!

All fields are required to submit a review.

Send this to friend