Φιλέτο σολομού με μέλι και πορτοκάλι
Φιλέτο σολομού με μέλι και πορτοκάλι

Φιλέτο σολωμού με μέλι και πορτοκάλι

By arvanitis  , ,   

December 5, 2016

Απίστευτα νόστιμο πιάτο, υπέροχη γεύση, και υψηλό δείκτη σε μαγνήσιο, φώσφορο, σελήνιο που το καθιστά ιδανικό για τα παιδιά!

  • Prep: 40 mins
  • Cook: 25 mins
  • Yields: 6-7 μερίδες

Ingredients

1,5 κιλό φιλέτο σολωμού ή πλευρά

1 μεγάλο πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)

2-3 κουταλιές της σούπας μέλι από άνθη (ιδανικό το θυμαρίσιο)

λίγο βούτυρο

χοντρό αλάτι

πιπέρι

Directions

1Βουτυρώνουμε πολύ καλά μία αντικολλητική λαμαρίνα (αν δεν έχουμε, βουτυρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και το απλώνουμε στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε).

2Απλώνουμε τα φιλέτα ή πλευρές του σολωμού στη λαμαρίνα.

3Ανακατεύουμε το μέλι με το χυμό του πορτοκαλιού και το απλώνουμε με πινέλο επάνω στο σολωμό.

4Προσθέτουμε και το ξύσμα από το πορτοκάλι, και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 30-45 λεπτά, σκεπασμένα αν μπορούμε, για να ενωθούν οι γεύσεις.

5Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς.

6Βγάζουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο και πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

7Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά (το χρώμα θα γίνει πορτοκαλί-χρυσό).

8Πασπαλίζουμε αν θέλουμε λίγο ξύσμα λεμονιού και συνοδεύουμε με σαλάτα λαχανικών.

00:00

Nutrition Facts

Serving Size203g
Calories283
Sodium117mg
Potassium684mg
Protein32g
Cholesterol80mg
Sugar9,9g
Total Fat13g
Saturated Fat3,5g
Total Carbohydrates11g
Dietary Fiber0,7g

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend