Ταραμοσαλάτα με αμύγδαλα και σαφράν • Συνταγή • Masame.gr
Ταραμοσαλάτα με αμύγδαλα και σαφράν
Ταραμοσαλάτα με αμύγδαλα και σαφράν

Ταραμοσαλάτα με αμύγδαλα και σαφράν

By arvanitis  , , , ,   

March 1, 2017

Από την Κοζάνη μας έρχεται αυτή η συνταγή, μία από τις νοστιμότερες παραλλαγές της ταραμοσαλάτας που έχω δοκιμάσει!

  • Prep: 5 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 8 μερίδες

Ingredients

2 φλιτζάνια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα

5 στήμονες σαφράν (κρόκο Κοζάνης)

1/2 σκελίδα σκόρδου (μία αν θέλετε πιο δυνατό άρωμα)

4-5 κουταλιές της σούπας ταραμά άσπρο (100 γρ περίπου)

6-8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 λεμόνι (το χυμό του)

λίγο νερό ανθρακούχο ή σόδα

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα θρυμματίζουμε όσο μπορούμε (δε χρειάζεται να γίνουν πούδρα).

2Προσθέτουμε το σκόρδο, αφού το έχουμε ψιλοκόψει/λιώσει, και πατάμε μερικές φορές το μπλέντερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά καλά.

3Προσθέτουμε τον ταραμά και χτυπάμε διακεκομμένα στο μπλέντερ μερικές φορές.

4Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

5Ρίχνουμε το σαφράν και ξαναβάζουμε λάδι και λεμόνι και χτυπάμε πάλι. Συνεχίζουμε μέχρι να πάρουμε μια απαλή υφή. Δε θέλουμε να έχει σβόλους, και να μοιάζει σε υφή, αυτή της μουστάρδας (αραιή και κρεμώδης).

6Προσθέτουμε 2-4 κουταλιές της σούπας ανθρακούχο νερό ή σόδα και ανακατεύουμε με κουτάλι αυτή τη φορά. Το ανθρακούχο θα βοηθήσει ώστε η ταραμοσαλάτα να γίνει ελαφριά και αφράτη.

7Πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Photo Credit: J.Moda Flickr via Compfight cc

00:00

Nutrition Facts

Serving Size56g
Calories263
Sodium13mg
Potassium186mg
Protein8g
Cholesterol46mg
Sugar1g
Total Fat25g
Saturated Fat2,7g
Total Carbohydrates5,5g
Dietary Fiber3g

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend