Τσουρέκι νηστίσιμο με άρωμα πορτοκαλιού
Τσουρέκι νηστίσιμο με άρωμα πορτοκαλιού

Τσουρέκι νηστίσιμο με άρωμα πορτοκαλιού

By ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΟΠΗΤΑ  , ,   ,

March 12, 2017

Πολύ νόστιμο τσουρέκι πολύ εύκολο και μυρωδάτο από πορτοκάλι και μαστίχα. Σίγουρα ισάξιο του κανονικού.

  • Prep: 2 hrs 40 mins
  • Cook: 40 mins
  • Yields: 10 ατομικά τσουρέκια

Ingredients

ΠΡΟΖΥΜΙ

2 κύβους νωπή μαγιά

1 κουταλιά σούπας ζάχαρη

1 φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό

Και 4 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΖΥΜΗ

1,5 κιλό περίπου αλεύρι για τσουρέκια

1 φλυτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο

1,5 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη

1 1/2 ποτήρι νερού χυμός πορτοκαλιού

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 βανίλια

1 κουτ.γλυκου μαστίχα

1 κουτ γλυκού μαχλεπι

Directions

1Για να κάνουμε το προζύμι στην αρχή ρίχνουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και μετα προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις 4 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε.

2Το σκεπάζουμε και αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει.

3Έπειτα για τη ζύμη βάζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ εκτός από το αλεύρι για τσουρέκια και το προζύμι.

4Ανακατεύουμε καλά και μετα προσθέτουμε το προζύμι και το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε καλά.

5Λαδώνουμε ένα άλλο μπολ και βάζουμε τη ζύμη μέσα τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε 1,5 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.

6Μετα παίρνουμε τη ζύμη και πλάθουμε σε ότι σχέδια θέλουμε. Προσωπικά τα κάνω πλεξούδες.

7Λαδώνουμε το ταψί μας.

8Τα βάζουμε μέσα και τα αφήνουμε πάλι άλλη μισή ώρα να φουσκώσουν μέσα στο ταψί και μετα τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend