Βασιλόπιτα σούπερ αρωματική
Βασιλόπιτα σούπερ αρωματική

Βασιλόπιτα σούπερ αρωματική

By Έλενα    ,

December 27, 2016

Μία από τις πιο μυρωδάτες βασιλόπιτες που φτιάξαμε ποτέ!

  • Prep: 35 mins
  • Cook: 1 hr
  • Yields: 12 κομμάτια

Ingredients

300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 κουτάλια της σούπας επιπλέον για τους κύβους

250 γρ βούτυρο και λίγο για το άλειμμα

240 γρ ζάχαρη άχνη και λίγη για το στόλισμα

2 κάψουλες βανίλια

1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική

1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι τριμμένο

4 μεγάλα αυγά

70 ml χυμό πορτοκαλιού φιλτραρισμένο

ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκαλί

30 ml κονιάκ

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

150 γρ κύβους ζαχαρωμένων εσπεριδοειδών

Directions

1Παίρνουμε ένα τσέρκι διάστασης 25 εκ και στο κάτω μέρος βάζουμε αντικολλητικό χαρτί. Έν συνέχεια αλείφουμε όλο το ταψί με βούτυρο.

2Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις.

3Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μίγμα να αφρατέψει.

4Σε ένα γουδί χτυπάμε την μαστίχα με την κρυσταλλική ζάχαρη έως ότου γίνει σκόνη.

5Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις βανίλιες, το μοσχοκάρυδο, την μαστίχα, το μαχλέπι, το ξύσμα, τον χυμό, το κονιάκ και τα αυγά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα των αυγών στο βούτυρο.

6Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και αφού έχουν ενσωματωθεί τα προηγούμενα υλικά τα προσθέτουμε και αυτά στο μίγμα. Στο σημείο αυτό δεν χρειάζεται ιδιαίτερο ανακάτεμα.

7Σταματάμε το μίξερ. Ανακατεύουμε τους κύβους εσπεριδοειδών με την μια κουτάλια αλεύρι και στις συνέχεια τους κοσκινίζουμε για να φύγει το περίσσιο. Ρίχνουμε τους κύβους μέσα στο μίγμα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μια μαριζ.

8Αδειάζουμε το μίγμα στο τσέρκι και το τοποθετούμε στην τελευταία σχάρα της κουζίνας.

9Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 190 βαθμούς και στην συνέχεια κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ακόμη. Ελέγχουμε με το μαχαίρι.

10Την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε 10-15 λεπτά να σταθεί. Την βγάζουμε από το ταψί και την αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει.

11Όταν θα έχει κρυώσει εντελώς την στολίσουμε με άχνη ζάχαρη.

Μπορούμε αντί για κύβους εσπεριδοειδών να χρησιμοποιήσουμε κάποιο γλυκό του κουταλιού όπως περγαμόντο ή πορτοκάλι. Στην περίπτωση αυτή θα ξεπλύνουμε το γλυκό, θα το αφήσουμε να στραγγίξει και θα το κόψουμε σε κυβάκια. Η υπόλοιπη διαδικασία είναι ίδια.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend