Χταπόδι με ρεβίθια στο ταβά

By Nikos Αggis  , ,   ,

March 9, 2017

Όσπρια και χταποδάκι σε Αγιορείτικη συνταγή!

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 1 hr 30 mins
  • Yields: 6 μερίδες

Ingredients

1500γρ. Χταπόδι

250γρ. Ρεβίθια

250γρ. Κρεμμύδι ξερό λευκό

1 Σκόρδο

250γρ. Τομάτα περαστή

250ml. Ελαιόλαδο

Αλάτι χοντρό

Πιπέρι χοντρό

2 ματσάκια Μαιντανό

2 ξύλα Κανέλας

1 Μοσχοκάρυδο

5 Φύλλα δάφνης

250ml. Κόκκινο κρασί

12 Κεδρόμηλα

250ml Ξύδι κόκκινου κρασιού

Directions

1Ζεματάμε τα ρεβίθια και τα βράζουμε στον μισό χρόνο.

2Βράζουμε το χταπόδι σε ξύδι και κρασί.

3Ετοιμάζουμε την σύμβραση σε ταβά (πλακερό), προσθέτουμε τα ρεβίθια και το κομμένο χταπόδι

4Τελειώνουμε στον φούρνο.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend